Citytrip Dubai & Abu Dhabi

6-daagse citytrip naar Dubai en Abu Dhabi. De ideale vakantie ver van huis maar toch dichtbij. Combineer de gezellige drukte van een wereldstad met de tradities en gewoonten van een onbekend werelddeel. Tijdens deze reis vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar Dubai en logeer je in deze tot de verbeelding sprekende metropool. Op deze korte maar intensieve trip zijn alle excursies op voorhand gepland en inbegrepen in de prijs volgens het programma. Je bezoekt zowel het oude gedeelte als het moderne Dubai. De Burj Khalifa is een must! Tot slot bezoek je op een daguitstap Abu Dhabi. Een unieke belevenis, volledig georganiseerd en begeleid.

top hoogtepunten
 • Wees er snel bij want vol is vol ! (prijs in dubbel zijn voor 2 personen samen)
top plaatsen
 • Dubai
 • Abu Dhabi
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

Citytrip Dubai & Abu Dhabi

Vlucht

Heenreis

Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Centro Barsha*** waar je 5 nachten verblijft. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad waar je lekker kan verpozen.

Dag 1
Stop

Citytour - Burj Al Arab - Marina - The Walk ...

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met de Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab, het zelf geproclameerde 7 sterrenhotel ter wereld. Met een monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. Vervolgens naar Dubai Marina, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Nadien maken we een wandeling op de boulevard The Walk en gaan er op zoek naar leuk restaurant om te lunchen. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier. We brengen een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai. ’s Avonds gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Waarom? Iedere avond na zonsondergang geniet je hier van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel!

ontbijt inclusief

Dag 2
Stop

Historisch gedeelte van Dubai - Watertaxi ...

Vandaag ontdek je het historisch gedeelte van Dubai. Je start met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers van het emiraat. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste gedeelte van de stad waar je tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kan vinden. De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort. Hier krijgen we een beter inzicht in de lokale geschiedenis. Nadien steken we met een Abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk. ’s Namiddags terug naar het hotel. ’s Avonds maken we een Dinner Dhow Cruise. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

ontbijt, diner

Dag 3
Stop

Abu Dhabi

Vandaag gaan we naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Emiraten. Samen met de Nederlandstalige lokale gids bezoek je de majestueuze Sheik Zayed moskee. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootsten. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen wat de binnenplaats bestaande uit spierwitte marmer is oogverblindend! Bovendien is deze rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. In de namiddag breng je een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag dus niet ontbreken! Op terugweg naar Dubai maak je nog een korte fotostop aan Ferrari World Abu Dhabi, het grootste indoor themapark ter wereld.

Dag 4
Stop

Per Jeep door de woestijn

Vrije voormiddag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of shop till you drop in Dubai Mall. ’s Namiddags staat er een leuke activiteit gepland. Met jeeps trek je dan de woestijn in! Het is amper te geloven dat de gouden woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd is van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

ontbijt, diner

Dag 5
Vlucht

Vrije tijd in Dubai - terugreis

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd in Dubai om de laatste souvenirtjes aan te kopen.
Rond de middag wordt u terug naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Brussel.

Dag 6
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Tijdens deze reis is de rechtstreeks vlucht met Emirates naar Dubai heen en terug inbegrepen. U mag 30 kilo ruimbagage én 7 kilo handbagage per persoon meenemen. Zodra u ter plaatse bent, zijn de transfers voor u geregeld en u zult vijf nachten verblijven. Ontbijt is steeds inbegrepen evenals alle beschreven maaltijden, excursies en toegangsgelden.

 • Vluchten
 • bagage
 • transfers ter plaatse
 • accommodatie
 • ontbijt
 • beschreven excursies en toegangsgelden
 • lokale gids
 • Nederlandstalige lokale reisbegeleider