Begeleide reis Peru

Op deze begeleide rondreis door Peru gaat u Andescondors spotten bij Cruz del Coldor, een boottocht maken over het hoogst bevaarbare meer ter wereld; het Titicacameer, u maakt een treinrit naar de mysterieuze Incastad Machu Picchu en u maakt kennis met het dagelijkse leven van de Inca bevolking.

top hoogtepunten
 • Titicacameer
 • Machu Picchu
 • lokale bevolking
top plaatsen
 • Lima
 • Arequipa
 • Puno
 • Taquile
 • Cuzco
 • Chinchero
 • Urubamba
 • Machu Picchu
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

Begeleide groepsrondreis door Peru

Vlucht

Heenreis Lima

Vertrek vanuit Brussel naar Lima met Air Europa.

Dag 1
Stop

Lima

Bij aankomst brengt een transfer u naar het hotel. In de namiddag bezoekt u Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas ziet u onder andere het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doet u in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. De rest van de dag kunt u doorbrengen zoals u zelf wilt.

Dag 2
Stop

Arequipa

Vandaag neemt u een binnenlandse vlucht naar Arequipa. De 'witte stad', omgeven door drie vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op u maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio's in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin.

Dag 3
Stop

Colca Canyon

U doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña's. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen.

Colca CanyonDag 4
Stop

Puna

Vroeg vertrek naar Cruz del Cóndor. Met wat geluk ziet u hier bij zonsopgang gigantische Andescondors uit de kloof opstijgen, een unieke ervaring! Nadien reist u verder naar Puno, een rustig havenstadje, gelegen aan het beroemde Titicacameer

Dag 5
Stop

Titicacameer

U maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet u de lokale bevolking en komt u meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens reist u door naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet.

TiticacameerDag 6
Stop

Cuzco

Doorheen een prachtig berglandschap reist u verder naar Cuzco. Onderweg bezoekt u het archeologische complex Raqchi, een tempel geweid aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco's en altaar.

Dag 7
Stop

Cuzco

In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijgt u een stevig dosis cultuur voorgeschoteld. U bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas ziet u de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. U bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag bent u vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd.

Dag 8
Stop

Urubamba

De dag begint met een rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein, de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots.

Dag 9
Stop

Machu Picchu

Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. U bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen. Per trein reist u naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keert u terug naar Urubamba.

Dag 10
Stop

Lima

Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewondert u de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaart u een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo'n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. U helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van uw bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Na deze dag neemt u een binnenlandse vlucht naar Lima.

Dag 11
Vlucht

Lima - Brussel

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Dag 12
Vlucht

Aankomst in Brussel

Aankomst na een fantastische reis.

Dag 13
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs zijn de internationale vluchten met Air Europa en alle luchthaventaksen. Tijdens deze reis wordt u vergezeld door een Nederlandstalige lokale gids Lokaal transport gebeurt in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning) en ook de binnenlandse vluchten Lima-Arequipa/Cuzco-Lima zijn inbegrepen, evenals de vermelde lokale transfers. Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden én alle overnachtingen zijn inclusief en ook maaltijden volgens het programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal).

 • Vluchten (internationaal + binnenlands)
 • Nederlandstalige gids
 • lokaal transport
 • lokale transfers
 • toegangsgelden
 • accommodatie
 • maaltijden