Begeleide reis Thailand

Het beste van 2 werelden in 1 reis: groepsreis met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf. Ontdek de metropool Bangkok met haar kleurrijke markten en tempels, breng een bezoek aan de traditionele bergvolkeren in het Noorden en leer een traditioneel dessert ‘’Khao Lam’’ maken. Dit en veel meer ontdek je in onderstaande programma.

top hoogtepunten
  • Van "Tuktuks" naar tropische stranden
top plaatsen
  • Bangkok
Reisprogramma
Accomodaties
Wat is inbegrepen?

Rondreis met voldoende vrije momenten

Vlucht

Heenvlucht

Vertrek vanuit Brussel naar Bangkok met Thai Airways

Dag 1
Stop

Bangkok

Aankomst in Bangkok waar je wordt opgewacht door de lokale gids voor de transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij.
Overnachting in het Century Park hotel****.

Dag 2
Stop

Bangkok

Vandaag breng je een bezoek aan de grootste bloemen- en groentenmarkt van de stad, gelegen langs de Chao Phrayarivier. Vervolgens verken je het schitterende Koninklijk Paleis met de gouden tempels en de Wat Phra Keo. Rest van de dag vrij. Wie wenst, kan deelnemen aan de optionele Chinatown & Klongs Tour (inclusief lunch).

Overnachting in het Century Park hotel****. (ontbijt)

Dag 3
Stop

Bangkok

Vandaag heb je vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.

Overnachting in het Century Park hotel****.(ontbijt)

Dag 4
Stop

Bangkok - Kanchanaburi

Met de trein verlaat je de grootstad, richting het platteland. Onderweg naar Mahachai werp je een eerste blik op het traditionele dagelijkse leven. Bij aankomst in Mahachai bezoek aan Thailands grootste vis- en specerijenmarkt. Verder naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de beruchte brug over de rivier de Kwai en het JEATH-museum en bijhorende oorlogskerkhof.

Overnachting in het Felix River Kwai Resort****. (ontbijt + middagmaal)

Dag 5
Stop

Kanchanaburi - Ayutthaya - Phitsanulok

Vandaag maak je op unieke wijze kennis met de Thaise keuken door zelf een Khao Lam dessert te maken. Nadien breng je een bezoek aan Ayutthaya, de imposante voormalige hoofdstad van Siam. De tempels van Wat Phra Sri Samphet en Wat Yai chai Mongkol liggen temidden van een prachtig groen historisch park. Hier kom je oog in oog te staan met tal van Boeddhabeelden in allerlei formaten. In de namiddag reis je door naar Phitsanulok, waar je overnacht in hotel Amarin Lagoon Phitsanulok***. (ontbijt en middagmaal inclusief)

Dag 6
Stop

Phitsanulok - Chiang Rai

De eerste stop vandaag is het historisch park van Sukhotai, dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende tempels en gebouwen; Via Phayao rijd je naar het noordelijke Chiang Rai, gelegen in het Thaise hoogland.

Overnachting in het La Luna Hotel Chiang Rai****.(ontbijt en middagmaal inclusief)

Dag 7
Stop

Chiang Rai - Gouden Driehoek

Bezoek aan de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Boottocht op de Mekongrivier langs de oevers van Laos. Later op de dag maak je kennis met de kleurrijke dorpjes van de bergstammen Akha en Yao. Vele van hen handhaven nog hun eigen cultuur, taal en kleding.

Overnachting in het La Luna Hotel Chiang Rai****. (ontbijt en middagmaal inclusief)

Dag 8
Stop

Chiang Rai - Chiang Mai

Je brengt in de voormiddag een bezoek aan de beroemde Witte Tempel van Wat Rong Khun. Daarna reis je door naar Chiang Mai. Na de middag beklimming van de berg Doi Suthep voor een bezoek aan het indrukwekkende, vergulde tempelcomplex Wat Phrathat Doi Suthep. Na de klim van bijna 300 trappen word je boven beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Overnachting in het Empress Hotel Chiang Mai****. (ontbijt en middagmaal inclusief)

Dag 9
Stop

Chiang Mai

In de voormiddag een interessant bezoek aan de bekende lokale ambachtelijke dorpjes waar je een grote verscheidenheid aan handwerk en souvenirs kunt bewonderen en kopen. De rest van de dag vrij.

Overnachting in het Empress Hotel Chiang Mai****. (ontbijt, middagmaal inclusief)

Dag 10
Stop

Bangkok

Deze morgen heb je de mogelijkheid om optioneel deel te nemen aan een fietstocht doorheen Chiang Mai en de omliggende rijstvelden of te genieten van de vrije tijd tot je terugkeert naar het station voor de nachttrein. Terwijl de avond valt glijdt het Thaise platteland door het raam voorbij.

Dag 11
Stop

Hua Hin

Bij aankomst in het treinstation van Bangkok word je opgewacht voor de transfer naar Hua Hin. Hier kun je nog een paar dagen heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.

Overnachting in het Loligo Resort ****. (ontbijt)

Dag 12
Stop

Hua Hin

Vrije tijd om van het strandverblijf te genieten.

Overnachting in het Loligo Resort****. (ontbijt)

Dag 13
Stop

Hua Hin - Bangkok

Vrije tijd tot je wordt opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven van Bangkok voor de retourvlucht.

Dag 14
Vlucht

Aankomst

Aankomst in Brussel

Dag 15
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Zeer volledige reis

  • vluchten
  • hotels
  • gidsen
  • ...